Je bent jong en hebt last van acne. Geen pretje, die rode vlekken en puistjes in je gezicht en misschien ook in je nek, op je schouders en op je rug. Maar de acne behandeling van Skin Care Middelburg biedt verlichting.

Wat is acne?

Acne is een verstopping en ontsteking van je talgkliertjes. Het is een veel voorkomende huidaandoening die vaak in de puberteit begint. Vijftien tot twintig procent van alle jongeren krijgt in hun leven in meer of mindere mate te maken met acne. Door een toename van hormonen groeien de talgklieren namelijk en wanneer deze teveel talg aanmaken, kan dat tot een verstopping leiden. Talg, bacteriën en vetzuren hopen dan op. Uiteindelijk leidt dit tot een ontsteking van de huid met roodheid en puistjes tot gevolg.

Oorzaken en behandelingen acne

Acne kan erfelijk zijn, maar ook veroorzaakt worden door cosmetica die de huid verstoppen, geneesmiddelen zoals prednison, specifieke voedingsmiddelen en ook hormoonveranderingen. Er zijn dan ook verschillende manieren om acne te behandelen. Een ander voedingspatroon, medicijnen tegen acne en dieptereiniging van de huid.

Acne behandeling Skin Care Middelburg

Bij Skin Care Middelburg bestaat onze acne behandeling uit een medische dieptereiniging van jouw huid. Dit is heel iets anders dan wanneer jij je huid extreem goed wast. Dat kan namelijk juist je huid extra beschadigen en de acne verergeren. Onze acne behandeling is een bewezen vorm van huidtherapie. Onze specialisten hebben hier veel ervaring in.

Hoe lang duurt een acne behandeltraject?

Een acne behandeltraject duurt gemiddeld zo’n 6-9 maanden. Het vraagt dus wat tijd en geduld van je. Hoeveel, dat is mede afhankelijk van hoe consequent je zelf voor je huid zorgt. Wij adviseren je over de juiste verzorgingsproducten en geven je tips over voeding. In combinatie met een regelmatige acne behandeling in onze salon in Zeeland, boek je de beste resultaten. Zien we echter dat je ook/beter gebaat bent bij een bezoek aan een dermatoloog, dan verwijzen we je daar naar door.

Rest acne behandeling

Zodra de acne onder controle is, kunnen we de behandeling verleggen naar het verwijderen van eventuele storende littekens. Dit doen we via microneedling of venus vivabehandelingen. Zo geven we jouw huid een gezonde uitstraling terug.