Verzendkosten boven €100,- gratis binnen Nederland en ontvang nu een toffe strandtas bij je bestelling vanaf €100,-

Huidtherapie

Huidkliniek Middelburg

Skin Care Middelburg is namelijk niet zomaar een schoonheidssalon, maar tevens een huidkliniek. Bij ons staat een gezonde huid op de eerste plaats. Of je nu te maken hebt met acne, pigmentvlekken, rode vaatjes, huidverslapping of overbeharing in je gezicht, als huidtherapeut hebben we hiervoor de juiste behandelingen in huis.

Wanneer mag je naar een huidtherapeut?

Je kunt zonder doorverwijzing van een huisarts of dermatoloog bij ons terecht. Als huidtherapeut zijn we opgeleid om huidproblemen te behandelen en hebben we bovendien veel praktijkervaring. We kunnen je daardoor naast een goede behandeling ook waardevolle praktische tips meegeven over hoe je jouw huid ook zelf kunt verzorgen. Zien we dat een bezoekje aan de dermatoloog voor jou verstandig zou zijn, dan verwijzen we je daar naar door.

Verschil tussen huidtherapeut en dermatoloog

Een huidtherapeut en dermatoloog zijn twee verschillende specialisaties. Wij als huidtherapeut zijn gespecialiseerd in de behandeling van de huid. Wat wij niet doen, is een diagnose stellen en medicijnen voorschrijven. Dat is het werk van de dermatoloog. In de praktijk werken we dan ook nauw samen met huisartsen en dermatologen, om samen de best mogelijke behandeling voor jouw huidprobleem te vinden.

Afspraak maken

Intake huidtherapeut

Voordat we tot behandeling overgaan, plannen we eerst een intake in. We willen graag van je weten hoe je levensstijl is en wat je al geprobeerd hebt om je huidprobleem te verminderen. Des te beter kunnen we inschatten wat de juiste huidtherapiebehandeling is voor jou.

Resultaat van een behandeling door de huidtherapeut

Bij huidtherapiebehandelingen kun je denken aan een IPL Fotofacial, acnebehandeling of microneedling. Maar ook camouflagetherapie en ontharingsbehandelingen vallen eronder. Het aantal benodigde behandelingen en het resultaat van hiervan is afhankelijk van jouw huidprobleem en soms ook jouw levensstijl.

Goed advies van jouw huidtherapeut

Als huidtherapeut doen we er alles aan om jouw huid gezond te maken en houden. Dat begint bij de juiste behandeling, maar gaat nog verder. We laten je zien hoe jij ook zelf kunt bijdragen aan een gezonde huid. We adviseren je over geschikte huidverzorgingsproducten en geven ook tips in voeding en beweging.

Vergoeding huidtherapie

Diverse huidbehandelingen, zoals een acnébehandeling, worden door zorgverzekeraars vergoed. In sommige gevallen eist men dat deze worden uitgevoerd door een gediplomeerde huidtherapeut. Bij Skin Care Middelburg hebben we het diploma Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie al in huis en binnenkort ook het diploma HBO Huidtherapie.

Huidtherapie is altijd in ontwikkeling

Het team van Skin Care Middelburg blijft zich continu doorontwikkelen en volgt nieuwe behandelmethoden op de voet om jou steeds een optimale behandeling in huidtherapie te kunnen bieden.

Over ons